Friday, February 3, 2012

penyerahan borang nikah - kisah annoying

alhamdulillah keje2 penyerahan borang ke pejabat agama SELESAI!
untuk pengetahuan..saya memang tensen yang amat sangat bila fikir pasal borang nikah ni..susah nak mampos!

memang rasa nak give up dah..apa susah sangat nak kahwin ni?isi borang sana..borang sini..cop sana..cop sini..bawa saksi ke sana sini..aiyooooo...pelis la....kan ke menyusahkan bakal pengantin!hik3...
tapi bila dah setel..alhamdulillaaahhhh...rasa beban hilang 3 kilo atas kepala ni....eh mana beban tadi?hehehe..
paling tak suka bila dah setel dua2 belah...akulah yang kena hantar..encik tunang tak boleh nak cuti..simpan cuti kahwin..simpan cuti honeymoon..lagipun baru 3 minggu start keje...takkan nak cuti..hari tu dia g JAIS bawa saksi pun terpaksa lari2 kejap..owh..saya kena serah semua dokumen ni ke pejabat agama klang!..memang kalau nak ke klang sorang2 memang taksuka!!!!!!!!!!
sebab saya tak suka masuk klang yang jalannya bersimpang siur..banyak jalan sehala watdafun!punyelah search googles maps...so bila dah sampai....ianya adalah pejabat agama klang yang lama!memang FUNgiler ok!...rasa nak nangis sorang2 kat situ dan termarah encik tunang sebab terpaksa pergi sorang2....sian dia..sorry..hihihi...tipu punye googles maps!i hate you! i hate you!

lastly terpksa stop kereta tanya kakak kat parking motor dengan buat muka kesian tanya pejabat agama yang baru kat mana...naseb baik jawapan yang sangat tepat dia bagi..direction pun sangat senang..kakaktu memang pure orang klang!haha..

sampai pejabat agama kena sound dengan pak guard sebab parking merata2...ewah2..aku dapat kebenaran pak guard sorang lagi tau...dah memang FULL!.so parkinglah mana2 pun asalkan jangan nak blok keta orang....huh!!!...tensen kali ke berapa hari ni hah?

sampailah turn aku...kena sound dengan pegawai pasal aku tak bagi sijil kursus kawin aku..eh???cakap elok2 tak boleh ke hah???samapi nak sound macam aku ni buat salah terok giler..padahal tercicir dalam fail...cuma tak serah kat dia...eiii..tah pape..ada ni haaaa.....(amik kau..!)...cakap tu elok sket!..takpayah nak sound kuat2...budi bahasa itu budaya kita pakcik oit!!!pegawai lain punyelah lemah lembut..sopan..bengang kan?dahlah tunggu dekat 2 jam..ko bayangkanlah muka aku kalau tunggu sorang2..lepas kena sound pulak..memang muka buruk giler la..dah malas nak senyum kat orang..malas nak tegur sapa..hahhaa....annoyinglah kau ni nana..huhuhu..seb baik boleh tweet2..boleh berFB...hik3...kalau tak..tak tahu lah..

eh....mana beban yang berat tadi?
eh??dah hilanggg??

alhamdulillahhhh..syukur Ya Allah...

p/s : untuk tahun 2012..kena bawa sijil nikah mak ayah ye..ini peraturan baru....

0 comments:

Template by:

Free Blog Templates